Στην ψηφιακή μας εποχή η ισορροπία μεταξύ ευκολίας και της ψηφιακής ασφάλειας (Τυρί με Φάκα) είναι αυτό που θα απασχολήσει τον επιχειρηματικό κόσμο στην δεκαετία που διανύουμε όσον αφορά την μηχανογράφηση της επιχείρησής του.
Ο σύγχρονος επιχειρηματίας για να μην μοιράσει εν αγνοία του τα επιχειρηματικά του μυστικά (πόσο αγοράζει, πόσο πουλάει, σε ποιους πουλάει, πως πληρώνεται, από που αγοράζει κα), οφείλει να ενημερωθεί για τις παγίδες της ψηφιακής εποχής.
Αυτές οι πληροφορίες επί το πλείστον καταχωρούνται καθημερινά, επιβιώνουν και μεγαλώνουν σε ένα οικοσύστημα που ονομάζεται Εμπορική διαχείριση. Τα οικοσυστήματα αυτά είναι πλέον απαραίτητα σε κάθε εμπορικό αφμ ανεξαρτήτου μεγέθους, νομικής μορφής και δραστηριότητας.
Για να το θέσουμε απλά ακόμα και μια Ι.Μονή το χρειάζεται.
Ο λόγος είναι ότι η ηλεκτρονική έκδοση παραστατικών είναι απαραίτητη ώστε με αυτήν την διαδικασία να λάβει την πληροφορία το κάθε εμπλεκόμενο μέρος όπως ο συναλλασσόμενος, ο κρατικός μηχανισμός και ο Λογιστής της επιχείρησης.
Πως θα καταφέρει να προστατευτεί ο επιχειρηματίας και τι γνώσεις πρέπει να έχει η επιχείρηση που καλείτε να μηχανογραφηθεί;
Ο βασικός κανόνας που πρέπει να γνωρίζει η επιχείρηση είναι : «ότι αποθηκεύεται σε cloud που δεν ορίζει ο ίδιος ο επιχειρηματίας, είναι σχεδόν αδύνατον να το διαγράψει και όποιος άλλος έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει».
Μια υβριδική λύση εμπορικής διαχείρισης με πρωταρχικό στόχο την διασφάλιση των επιχειρησιακών δεδομένων από οποιανδήποτε τρίτο είναι η καλύτερη επιλογή. Τα δεδομένα της επιχείρησης πρέπει να της ανήκουν και να μην γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης και ομηρίας για τυχόν ανανεώσεις συνδρομής.
Η επιχείρηση πρέπει να έχει πρόσβαση στα φορολογικά της αρχεία τουλάχιστον για 10 έτη, οπότε δεν είναι σωστό να απαγορέψουν δια βίας την είσοδο σας στην εφαρμογή έστω και αν δεν έχει ανανεωθεί η συνδρομή της.
Μια υβριδική εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης οφείλει να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας σε προσωπικό χώρο του επιχειρηματία, έστω και αυτός να βρίσκεται στο διαδίκτυο και πρόσβαση σε αυτά να έχει μόνο αυτός και όσοι εκείνος εμπιστεύεται π.χ ο λογιστής του.
Σημαντικό είναι να προσέξουμε ότι ακόμα και να μας κλαπούν τα αρχεία αυτά να μην έχουν δυνατότητα να διαβαστούν από τρίτο τουλάχιστον αμαχητή.
Νικόλαος Σπυρόπουλος
C.E.O Accounting & invoice Software group of Companies .
t: 0030.2103009907 , www.accountingsoftware.gr, www.i-spirit.gr