Επικαιρότητα

Διαβάστε τα τελευταία νέα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
 
Κίνητρα στους συνεπείς φορολογούμενους που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και σε αυτούς που έχουν ήδη εντάξει τα χρέη τους σε ρύθμιση οφειλών και τα αποπληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις εξετάζει η κυβέρνηση.
 
■ Οι προτάσεις
 
● Έκπτωση φόρου στο 5% για όσους εξοφλούν το φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές με εφάπαξ καταβολή. Σήμερα η έκπτωση ανέρχεται στο 3% μόνο για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος.
 
● Αύξηση των κουπονιών στη μηνιαία κλήρωση της φορολοταρίας από την ΑΑΔΕ.
 
● Μείωση κατά 50% του επιτοκίου για μελλοντικές οφειλές προς το Δημόσιο.
 
● Ταχύτερες επιστροφές φόρων
 
● Μείωση παρακράτησης για όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές και θέλουν να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο και άρση των κατασχέσεων. Βασικό κριτήριο ο βαθμός συνέπειας των φορολογούμενων. Αυτός ο βαθμός συνέπειας  θα ξεκλειδώνει και περισσότερες διευκολύνσεις ή θα σκληραίνουν τα μέτρα για τους ασυνεπείς. 
 
Το ποσοστό παρακράτησης θα περιορίζεται σε συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων που αποπληρώνονται κανονικά και το ύψος του υπόλοιπου χρέους.
 
Σήμερα με το ισχύον πλαίσιο η εφορία προχωρά σε αυτόματη παρακράτηση των οφειλών μέσω του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμη και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

Παναγιώτης Ράγγος

Λογιστής Φοροτεχνικός  Α΄ Τάξης

Οικονομολόγος

Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής

Help Desk

Αιτήματα Υποστήριξης
Έχετε κάποια απορία πάνω στα φορολογικά, εργασιακά, πληροφορική ? Εσείς ρωτάτε... Εμείς απαντάμε !!!
Γνωσιακή Βάση
Η γνωσιακή βάση είναι ένας ηλεκτρονικός πόρος που περιέχει συχνές ερωτήσεις για φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, προγράμματα, συμβουλές, κτλ.
Κλείσιμο Συνάντησης
Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάντε κράτηση συνάντησης...