Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μετά από μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις σε σχέση με την αποκάλυψη κυβερνοεπιθέσεων.

Τη Δευτέρα, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Anthony Albanese, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό 4BC ότι η κυβέρνηση του σκοπεύει να αναθεωρήσει τη νομοθεσία περί απορρήτου, έτσι ώστε κάθε εταιρεία που υφίσταται παραβίαση δεδομένων να υποχρεούται να κοινοποιεί λεπτομέρειες στις τράπεζες σχετικά με πελάτες που δυνητικά επηρεάστηκαν, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εξαπάτησης τους. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου, οι εταιρείες δεν επιτρέπεται να κοινοποιούν τέτοιες λεπτομέρειες σε τρίτους.

Η παρουσίαση της νέας πολιτικής έγινε μετά από μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία επηρέασε τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, την Optus. Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο δυνητικά ευαίσθητων πληροφοριών για έως και 9,8 εκατομμύρια πελάτες του παρόχου — αριθμός που αποτελεί σχεδόν το 40 τοις εκατό του αυστραλιανού πληθυσμού. Στα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας και -σε ορισμένες περιπτώσεις- αριθμοί διαβατηρίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο "εδώ".


Πηγή: https://www.infocom.gr/