Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη του ψηφιακού ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να ανακοινώνει πως προχωρά σε συνεργασία με πέντε εταιρείες για την ανάπτυξη πιθανών διεπαφών χρήστη (user interfaces) του ψηφιακού νομίσματος.

Ο στόχος αυτής της διαδικασίας, όπως αναφέρει η ΕΚΤ, είναι να ελέγξει της ενσωμάτωση της τεχνολογίας πίσω από το ψηφιακό ευρώ με τα πρωτότυπα που έχουν αναπτυχθεί από τις εταιρείες. Οι προσομοιωμένες συναλλαγές θα ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα front-end που αναπτύχθηκαν από αυτές και θα υποβληθούν σε επεξεργασία μέσω της διεπαφής και της υποδομής υποστήριξης του Ευρωσυστήματος. Δεν υπάρχουν σχέδια για επαναχρησιμοποίηση των πρωτοτύπων στις επόμενες φάσεις του έργου του ψηφιακού ευρώ.

Σε συνεργασία με την ομάδα ΕΚΤ, η κάθε μια από τις επιλεγμένες εταιρείες θα επικεντρωθούν σε μία συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης του ψηφιακό ευρώ. Η CaixaBank θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις peer-to-peer διαδικτυακές πληρωμές, η Worldline στις peer-to-peer offline πληρωμές, η EPI στις πληρωμές σε σημείο πώλησης που ξεκινούν από τον πληρωτή, η Nexi στις πληρωμές σε σημείο πώλησης που ξεκινούν από τον δικαιούχο της πληρωμής και η Amazon στις πληρωμές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο "εδώ".


Πηγή: https://www.infocom.gr/